Ako opraví odberateľ odpočítanú DPH, keď faktúru za 120 000 eur zaplatil dvoma čiastkovými platbami a 30 000 eur zostalo nezaplatených?Ako opraví odberateľ odpočítanú DPH, keď faktúru za 120 000 eur zaplatil dvoma čiastkovými platbami a 30 000 eur zostalo nezaplatených?
Opravuje odpočítanú DPH príjemca služby od maďarskej firmy, ktorý z nej daň sám platí, ak za službu nezaplatí?Opravuje odpočítanú DPH príjemca služby od maďarskej firmy, ktorý z nej daň sám platí, ak za službu nezaplatí?
Ako postupuje platiteľ, ktorý si DPH z čiastočne nezaplatenej služby odpočíta až po uplynutí 100 dní od splatnosti?Ako postupuje platiteľ, ktorý si DPH z čiastočne nezaplatenej služby odpočíta až po uplynutí 100 dní od splatnosti?
Kedy musí odberateľ opraviť odpočítanú DPH, keď mu dodávateľ pošle opravný doklad k pohľadávke nevymožiteľnej pre konkurz?Kedy musí odberateľ opraviť odpočítanú DPH, keď mu dodávateľ pošle opravný doklad k pohľadávke nevymožiteľnej pre konkurz?
O koľko opraví odpočítanú DPH odberateľ, ktorý z nájmu garáže odpočítal daň len v pomere 50 % a dostal opravný doklad k nevymožiteľnej pohľadávke?O koľko opraví odpočítanú DPH odberateľ, ktorý z nájmu garáže odpočítal daň len v pomere 50 % a dostal opravný doklad k nevymožiteľnej pohľadávke?
Musí opraviť odpočítanú DPH odberateľ, ktorý majetok kúpil ešte ako neplatiteľ a daň odpočítal až po registrácii za platiteľa?Musí opraviť odpočítanú DPH odberateľ, ktorý majetok kúpil ešte ako neplatiteľ a daň odpočítal až po registrácii za platiteľa?
Kedy si odberateľ môže opäť odpočítať DPH, keď po jej vrátaní časť dlhu zaplatí a od dodávateľa opravný doklad nedostane?Kedy si odberateľ môže opäť odpočítať DPH, keď po jej vrátaní časť dlhu zaplatí a od dodávateľa opravný doklad nedostane?
Na čo má odberateľ nárok, keď po oprave odpočítanej DPH dostane od dodávateľa opravný doklad o prijatej platbe na nevymožiteľnú pohľadávku?Na čo má odberateľ nárok, keď po oprave odpočítanej DPH dostane od dodávateľa opravný doklad o prijatej platbe na nevymožiteľnú pohľadávku?
Kedy opraví odpočítanú DPH odberateľ, ktorý v apríli 2023 dostane opravný doklad k pohľadávke nevymožiteľnej po 12 mesiacoch exekúcie podľa pravidiel do roku 2022?Kedy opraví odpočítanú DPH odberateľ, ktorý v apríli 2023 dostane opravný doklad k pohľadávke nevymožiteľnej po 12 mesiacoch exekúcie podľa pravidiel do roku 2022?
V ktorom období opraví odberateľ odpočítanú DPH, ak dostane opravný doklad k pohľadávke 240 eur na prelome rokov 2022 a 2023 alebo v lete 2023?V ktorom období opraví odberateľ odpočítanú DPH, ak dostane opravný doklad k pohľadávke 240 eur na prelome rokov 2022 a 2023 alebo v lete 2023?
Kedy opraví odberateľ odpočítanú DPH, ak 100 dní od splatnosti uplynulo ešte v roku 2022, ale 150 dní a nevymožiteľnosť až v januári 2023?Kedy opraví odberateľ odpočítanú DPH, ak 100 dní od splatnosti uplynulo ešte v roku 2022, ale 150 dní a nevymožiteľnosť až v januári 2023?
Môže odberateľ opäť odpočítať DPH, keď po oprave v roku 2022 zaplatí vo februári 2023 časť dlhu a dostane opravný doklad?Môže odberateľ opäť odpočítať DPH, keď po oprave v roku 2022 zaplatí vo februári 2023 časť dlhu a dostane opravný doklad?
Má zahraničná osoba registrovaná podľa § 5 povinnosť podať kontrolný výkaz, ak poskytla len službu s prenosom dane na odberateľa?Má zahraničná osoba registrovaná podľa § 5 povinnosť podať kontrolný výkaz, ak poskytla len službu s prenosom dane na odberateľa?
Je platiteľ povinný podať kontrolný výkaz, ak v zdaňovacom období uskutočnil len vývoz tovaru a odpočet dane pri dovoze tovaru?Je platiteľ povinný podať kontrolný výkaz, ak v zdaňovacom období uskutočnil len vývoz tovaru a odpočet dane pri dovoze tovaru?
Má platiteľ povinnosť podať kontrolný výkaz, ak v zdaňovacom období poskytol len nájom nehnuteľnosti oslobodený podľa § 38 ods. 3?Má platiteľ povinnosť podať kontrolný výkaz, ak v zdaňovacom období poskytol len nájom nehnuteľnosti oslobodený podľa § 38 ods. 3?
Ako postupuje platiteľ, ktorý nepodal kontrolný výkaz k negatívnemu DP a dodatočne zistil nezahrnutú dodávku služby v tuzemsku?Ako postupuje platiteľ, ktorý nepodal kontrolný výkaz k negatívnemu DP a dodatočne zistil nezahrnutú dodávku služby v tuzemsku?
Ako sa v časti A.1. kontrolného výkazu uvádza súhrnná faktúra vyhotovená za viacero dodávok v mesiaci?Ako sa v časti A.1. kontrolného výkazu uvádza súhrnná faktúra vyhotovená za viacero dodávok v mesiaci?
V ktorej časti kontrolného výkazu uvádza dodávateľ predaj hutníckeho materiálu vyfakturovaného s prenosom daňovej povinnosti?V ktorej časti kontrolného výkazu uvádza dodávateľ predaj hutníckeho materiálu vyfakturovaného s prenosom daňovej povinnosti?
Ako sa v kontrolnom výkaze vykáže faktúra na mobilné telefóny (ZD 3 000 €) a integrované obvody (ZD 2 500 €)?Ako sa v kontrolnom výkaze vykáže faktúra na mobilné telefóny (ZD 3 000 €) a integrované obvody (ZD 2 500 €)?
Musí dodávateľ vyhotoviť faktúru na preddavok, ktorý nevie priradiť k tovaru s prenosom dane a k tovaru s DPH?Musí dodávateľ vyhotoviť faktúru na preddavok, ktorý nevie priradiť k tovaru s prenosom dane a k tovaru s DPH?
Aký dátum a za ktoré obdobie uvedie odberateľ v KV pri nadobudnutí tovaru z EÚ, ak faktúru mal do podania KV?Aký dátum a za ktoré obdobie uvedie odberateľ v KV pri nadobudnutí tovaru z EÚ, ak faktúru mal do podania KV?
V ktorom zdaňovacom období vzniká daňová povinnosť a uvádza sa nadobudnutie tovaru, ak faktúra z EÚ bola vystavená v nasledujúcom mesiaci?V ktorom zdaňovacom období vzniká daňová povinnosť a uvádza sa nadobudnutie tovaru, ak faktúra z EÚ bola vystavená v nasledujúcom mesiaci?
Kedy vzniká daňová povinnosť pri nadobudnutí tovaru z EÚ, ak platiteľ dostal faktúru vyhotovenú v mesiaci nadobudnutia až o tri mesiace neskôr?Kedy vzniká daňová povinnosť pri nadobudnutí tovaru z EÚ, ak platiteľ dostal faktúru vyhotovenú v mesiaci nadobudnutia až o tri mesiace neskôr?
Ako sa v KV uvádza nadobudnutie tovaru z EÚ, ak si platiteľ odpočítanie dane uplatní až v neskoršom mesiaci?Ako sa v KV uvádza nadobudnutie tovaru z EÚ, ak si platiteľ odpočítanie dane uplatní až v neskoršom mesiaci?
Ako sa v kontrolnom výkaze uvádzajú zjednodušené faktúry z pokladnice e-kasa klient pri celkovej sume odpočtov menej ako 3 000 eur?Ako sa v kontrolnom výkaze uvádzajú zjednodušené faktúry z pokladnice e-kasa klient pri celkovej sume odpočtov menej ako 3 000 eur?
Ako sa vykazujú zjednodušené faktúry z e-kasy, ak celková suma odpočítanej dane za zdaňovacie obdobie dosiahne 3 000 eur alebo viac?Ako sa vykazujú zjednodušené faktúry z e-kasy, ak celková suma odpočítanej dane za zdaňovacie obdobie dosiahne 3 000 eur alebo viac?
V ktorom období uvedie dodávateľ v KV dobropis za vrátený tovar, ak ho vyhotovil v jednom mesiaci a odberateľovi doručil v ďalšom?V ktorom období uvedie dodávateľ v KV dobropis za vrátený tovar, ak ho vyhotovil v jednom mesiaci a odberateľovi doručil v ďalšom?
Ako vykáže platiteľ v osobitnej úprave podľa § 68d faktúru, ku ktorej vyhotovil dobropis ešte pred prijatím platby?Ako vykáže platiteľ v osobitnej úprave podľa § 68d faktúru, ku ktorej vyhotovil dobropis ešte pred prijatím platby?
V ktorom KV uvedie odberateľ dobropis za vrátený tovar, ak z pôvodnej faktúry už odpočítal daň?V ktorom KV uvedie odberateľ dobropis za vrátený tovar, ak z pôvodnej faktúry už odpočítal daň?
Ako postupuje odberateľ, ak prijal dobropis skôr, ako si stihol uplatniť odpočítanie dane z pôvodnej faktúry?Ako postupuje odberateľ, ak prijal dobropis skôr, ako si stihol uplatniť odpočítanie dane z pôvodnej faktúry?