Môže platiteľ oslobodiť od DPH predaj tovaru pracovníkovi UNICEF, ktorý je slovenským občanom s trvalým pobytom na Slovensku?Môže platiteľ oslobodiť od DPH predaj tovaru pracovníkovi UNICEF, ktorý je slovenským občanom s trvalým pobytom na Slovensku?
Ide o trojstranný obchod, keď tovar z Nemecka na Slovensko prepraví sám slovenský odberateľ, a kto potom platí daň?Ide o trojstranný obchod, keď tovar z Nemecka na Slovensko prepraví sám slovenský odberateľ, a kto potom platí daň?
Musí sa slovenská firma registrovať na DPH v Česku, keď kúpi tovar v Poľsku a sama ho odvezie priamo českému odberateľovi?Musí sa slovenská firma registrovať na DPH v Česku, keď kúpi tovar v Poľsku a sama ho odvezie priamo českému odberateľovi?
Platí český prvý odberateľ v trojstrannom obchode daň z nadobudnutia tovaru na Slovensku a akú faktúru vystaví slovenskému odberateľovi?Platí český prvý odberateľ v trojstrannom obchode daň z nadobudnutia tovaru na Slovensku a akú faktúru vystaví slovenskému odberateľovi?
Môže byť druhým odberateľom v trojstrannom obchode slovenská firma registrovaná len podľa § 7, keď sa tovar vyloží u jej odberateľa?Môže byť druhým odberateľom v trojstrannom obchode slovenská firma registrovaná len podľa § 7, keď sa tovar vyloží u jej odberateľa?
Ide o trojstranný obchod v reťazci štyroch firiem, keď tovar z Nemecka na Slovensko prepraví osoba na účet nemeckého dodávateľa, a kto potom platí DPH na Slovensku?Ide o trojstranný obchod v reťazci štyroch firiem, keď tovar z Nemecka na Slovensko prepraví osoba na účet nemeckého dodávateľa, a kto potom platí DPH na Slovensku?
Ktoré firmy tvoria trojstranný obchod, keď český podnikateľ kúpi tovar v Nemecku pod nemeckým IČ DPH a odvezie ho na Slovensko pre poľského odberateľa?Ktoré firmy tvoria trojstranný obchod, keď český podnikateľ kúpi tovar v Nemecku pod nemeckým IČ DPH a odvezie ho na Slovensko pre poľského odberateľa?
Kde má slovenská firma nadobudnutie tovaru, keď ho kúpi v Nemecku, odvezie do Maďarska a tam ho dodá s montážou?Kde má slovenská firma nadobudnutie tovaru, keď ho kúpi v Nemecku, odvezie do Maďarska a tam ho dodá s montážou?
Ktorému daňovému úradu a dokedy oznámi syn, že pokračuje v podnikaní po zomrelom otcovi-platiteľovi DPH, a pod akým IČ DPH potom koná, keď je sám platiteľom registrovaným na inom úrade?Ktorému daňovému úradu a dokedy oznámi syn, že pokračuje v podnikaní po zomrelom otcovi-platiteľovi DPH, a pod akým IČ DPH potom koná, keď je sám platiteľom registrovaným na inom úrade?
Môže syn pokračovať v podnikaní po zomrelom otcovi-platiteľovi DPH podľa § 83 zákona o DPH, ak otec nemal živnosť, ale povolenie prevádzkovateľa cestnej dopravy?Môže syn pokračovať v podnikaní po zomrelom otcovi-platiteľovi DPH podľa § 83 zákona o DPH, ak otec nemal živnosť, ale povolenie prevádzkovateľa cestnej dopravy?
Vzniká osobe pokračujúcej v podnikaní po zomrelom platiteľovi daň z majetku podľa § 81 zákona o DPH, keď sa dedičské konanie skončilo 5.3.2022, a za ktoré obdobie?Vzniká osobe pokračujúcej v podnikaní po zomrelom platiteľovi daň z majetku podľa § 81 zákona o DPH, keď sa dedičské konanie skončilo 5.3.2022, a za ktoré obdobie?
Na ktoré dodania môže e-shop so sídlom v SR a skladmi v SR a v ČR uplatniť osobitnú úpravu pre Úniu (OSS)?Na ktoré dodania môže e-shop so sídlom v SR a skladmi v SR a v ČR uplatniť osobitnú úpravu pre Úniu (OSS)?
Ručí odberateľ za DPH, ktorú dodávateľ nezaplatí, ak účet na faktúre nie je v zozname oznámených účtov a odberateľ zaplatí DPH priamo na účet správcu dane dodávateľa?Ručí odberateľ za DPH, ktorú dodávateľ nezaplatí, ak účet na faktúre nie je v zozname oznámených účtov a odberateľ zaplatí DPH priamo na účet správcu dane dodávateľa?
Čo urobí daňový úrad s preplatkom z DPH, ktorú na osobný účet dodávateľa zaplatil odberateľ, ak dodávateľ svoju daň zaplatil včas a má nedoplatok na dani z príjmov?Čo urobí daňový úrad s preplatkom z DPH, ktorú na osobný účet dodávateľa zaplatil odberateľ, ak dodávateľ svoju daň zaplatil včas a má nedoplatok na dani z príjmov?
Ručí odberateľ za DPH dodávateľa, ak zaplatil na jeho vlastný bankový účet z faktúry, ktorý dodávateľ neoznámil finančnému riaditeľstvu?Ručí odberateľ za DPH dodávateľa, ak zaplatil na jeho vlastný bankový účet z faktúry, ktorý dodávateľ neoznámil finančnému riaditeľstvu?
Ručí odberateľ za DPH, ak zaplatil na zverejnený bankový účet, ktorý nepatrí dodávateľovi, ale inej osobe, a kto potom zodpovedá za nezaplatenú daň?Ručí odberateľ za DPH, ak zaplatil na zverejnený bankový účet, ktorý nepatrí dodávateľovi, ale inej osobe, a kto potom zodpovedá za nezaplatenú daň?
Ručí odberateľ za DPH, ak dodávateľ zverejnil svoj bankový účet až po dni, keď odberateľ zadal banke príkaz na úhradu?Ručí odberateľ za DPH, ak dodávateľ zverejnil svoj bankový účet až po dni, keď odberateľ zadal banke príkaz na úhradu?
Ktorý daňový úrad vydá rozhodnutie o ručení za DPH odberateľovi, ktorý má s dodávateľom rovnakých konateľov?Ktorý daňový úrad vydá rozhodnutie o ručení za DPH odberateľovi, ktorý má s dodávateľom rovnakých konateľov?
Vydá rozhodnutie o ručení za DPH daňový úrad odberateľa alebo dodávateľa, keď každý z nich patrí pod iný úrad, a za akú daň odberateľ ručí?Vydá rozhodnutie o ručení za DPH daňový úrad odberateľa alebo dodávateľa, keď každý z nich patrí pod iný úrad, a za akú daň odberateľ ručí?
Čo urobí daňový úrad, ak ručiteľ nezaplatí DPH z rozhodnutia o ručení do 8 dní a v priznaní vykázal nadmerný odpočet?Čo urobí daňový úrad, ak ručiteľ nezaplatí DPH z rozhodnutia o ručení do 8 dní a v priznaní vykázal nadmerný odpočet?
Vráti sa ručiteľovi preplatok, ak daň z rozhodnutia o ručení zaplatil a daňový úrad na ňu súčasne použil aj jeho nadmerný odpočet?Vráti sa ručiteľovi preplatok, ak daň z rozhodnutia o ručení zaplatil a daňový úrad na ňu súčasne použil aj jeho nadmerný odpočet?
Dostane ručiteľ späť DPH zaplatenú z rozhodnutia o ručení, ak dodávateľ svoju daň dodatočne uhradil?Dostane ručiteľ späť DPH zaplatenú z rozhodnutia o ručení, ak dodávateľ svoju daň dodatočne uhradil?
Zruší daňový úrad registráciu pre DPH podľa § 7, ak nadobudnutý tovar z EÚ nedosiahol 14 000 eur v minulom ani bežnom roku?Zruší daňový úrad registráciu pre DPH podľa § 7, ak nadobudnutý tovar z EÚ nedosiahol 14 000 eur v minulom ani bežnom roku?
Posudzuje daňový úrad hodnotu nadobudnutého tovaru, keď osoba registrovaná pre DPH podľa § 7 skončí podnikanie a požiada o zrušenie registrácie?Posudzuje daňový úrad hodnotu nadobudnutého tovaru, keď osoba registrovaná pre DPH podľa § 7 skončí podnikanie a požiada o zrušenie registrácie?
Zruší daňový úrad registráciu podľa § 7a škole, ktorá v minulosti nadobudla tovar z EÚ nad 14 000 eur?Zruší daňový úrad registráciu podľa § 7a škole, ktorá v minulosti nadobudla tovar z EÚ nad 14 000 eur?
Zaniká IČ DPH po zrušení registrácie podľa § 7a, ak podnikateľ uplatňuje osobitnú úpravu pre predaj tovaru na diaľku (§ 68b)?Zaniká IČ DPH po zrušení registrácie podľa § 7a, ak podnikateľ uplatňuje osobitnú úpravu pre predaj tovaru na diaľku (§ 68b)?
Ku ktorému dňu sa ruší registrácia podľa § 7, keď sa nadobúdateľ zaregistruje za platiteľa DPH, a vydáva sa rozhodnutie?Ku ktorému dňu sa ruší registrácia podľa § 7, keď sa nadobúdateľ zaregistruje za platiteľa DPH, a vydáva sa rozhodnutie?
Zruší daňový úrad registráciu pre DPH podnikateľovi, ktorý zrušil živnosť, ale ďalej prenajíma byt a chaty?Zruší daňový úrad registráciu pre DPH podnikateľovi, ktorý zrušil živnosť, ale ďalej prenajíma byt a chaty?
Môže platiteľ DPH s nízkym obratom požiadať o zrušenie registrácie skôr ako rok po registrácii?Môže platiteľ DPH s nízkym obratom požiadať o zrušenie registrácie skôr ako rok po registrácii?
Kedy prestáva byť platiteľom DPH spoločnosť, ktorá zanikla zlúčením s inou spoločnosťou?Kedy prestáva byť platiteľom DPH spoločnosť, ktorá zanikla zlúčením s inou spoločnosťou?