Ako sa vypočíta preplatok na preddavkoch za obdobie do podania DP, ak mal daňovník za časť mesiacov určené preddavky rozhodnutím správcu dane podľa § 42 ods. 10 ZDP?Ako sa vypočíta preplatok na preddavkoch za obdobie do podania DP, ak mal daňovník za časť mesiacov určené preddavky rozhodnutím správcu dane podľa § 42 ods. 10 ZDP?
Ako sa určí suma preddavkov vstupujúca do vyrovnania za štvrťrok, v ktorom mal daňovník časť mesiacov určenú preddavkovú povinnosť 0 € rozhodnutím správcu dane?Ako sa určí suma preddavkov vstupujúca do vyrovnania za štvrťrok, v ktorom mal daňovník časť mesiacov určenú preddavkovú povinnosť 0 € rozhodnutím správcu dane?
Dokedy je novovzniknutá spoločnosť povinná vyrovnať preddavky splatné do lehoty na podanie daňového priznania, ak mala predĺženú lehotu na podanie priznania do 31. mája (posunutú na 1. júna)?Dokedy je novovzniknutá spoločnosť povinná vyrovnať preddavky splatné do lehoty na podanie daňového priznania, ak mala predĺženú lehotu na podanie priznania do 31. mája (posunutú na 1. júna)?
Ako platí preddavky na daň spoločnosť, ktorá počas zdaňovacieho obdobia zmení právnu formu zo spoločnosti s ručením obmedzeným na akciovú spoločnosť?Ako platí preddavky na daň spoločnosť, ktorá počas zdaňovacieho obdobia zmení právnu formu zo spoločnosti s ručením obmedzeným na akciovú spoločnosť?
Ako platia preddavky na daň novovzniknuté nástupnícke spoločnosti po rozštiepení zanikajúcej spoločnosti splynutím?Ako platia preddavky na daň novovzniknuté nástupnícke spoločnosti po rozštiepení zanikajúcej spoločnosti splynutím?
Ako platia preddavky na daň rozdeľovaná spoločnosť (ktorá nezaniká) a novozaložená spoločnosť pri rozdelení formou odštiepenia?Ako platia preddavky na daň rozdeľovaná spoločnosť (ktorá nezaniká) a novozaložená spoločnosť pri rozdelení formou odštiepenia?
Ako platí a započítava preddavky na daň spoločnosť pri zmene zdaňovacieho obdobia z kalendárneho roka na hospodársky rok?Ako platí a započítava preddavky na daň spoločnosť pri zmene zdaňovacieho obdobia z kalendárneho roka na hospodársky rok?
Vzniká neziskovej organizácii (občianskemu združeniu) povinnosť platiť mesačné preddavky, ak z dôvodu jednorazového predaja majetku vykázala daň nad 16 600 €, a ako môže situáciu riešiť?Vzniká neziskovej organizácii (občianskemu združeniu) povinnosť platiť mesačné preddavky, ak z dôvodu jednorazového predaja majetku vykázala daň nad 16 600 €, a ako môže situáciu riešiť?
Ako sa započítajú zaplatené preddavky na daň s minimálnou daňou právnickej osoby, ak daňovník za dané zdaňovacie obdobie vykázal daňovú stratu?Ako sa započítajú zaplatené preddavky na daň s minimálnou daňou právnickej osoby, ak daňovník za dané zdaňovacie obdobie vykázal daňovú stratu?
Akú sumu minimálnej dane je možné započítať v budúcich obdobiach, ak daň vypočítaná v daňovom priznaní bola nižšia ako minimálna daň a daňovník platil preddavky?Akú sumu minimálnej dane je možné započítať v budúcich obdobiach, ak daň vypočítaná v daňovom priznaní bola nižšia ako minimálna daň a daňovník platil preddavky?
Čo je základom dane z motorových vozidiel pri osobnom vozidle kategórie M1?Čo je základom dane z motorových vozidiel pri osobnom vozidle kategórie M1?
Ako sa určí základ dane pri nákladnom vozidle kategórie N2 a prihliada sa pritom na kód druhu karosérie?Ako sa určí základ dane pri nákladnom vozidle kategórie N2 a prihliada sa pritom na kód druhu karosérie?
Ako sa určí základ dane pri vozidle kategórie N3, ktorého kód druhu karosérie zákon neuvádza (napríklad SG)?Ako sa určí základ dane pri vozidle kategórie N3, ktorého kód druhu karosérie zákon neuvádza (napríklad SG)?
Ako sa počíta vek vozidla na účely úpravy ročnej sadzby dane z motorových vozidiel?Ako sa počíta vek vozidla na účely úpravy ročnej sadzby dane z motorových vozidiel?
Ktorý dátum je rozhodujúci pre určenie veku vozidla dovezeného zo zahraničia na účely dane z motorových vozidiel?Ktorý dátum je rozhodujúci pre určenie veku vozidla dovezeného zo zahraničia na účely dane z motorových vozidiel?
Ako sa upravuje ročná sadzba dane pri osobnom automobile (M1), ak jeho vek počas roka presiahne hranicu 144 mesiacov?Ako sa upravuje ročná sadzba dane pri osobnom automobile (M1), ak jeho vek počas roka presiahne hranicu 144 mesiacov?
O koľko percent sa zvýši ročná sadzba dane pri nákladnom vozidle kategórie N3 vo veku od 73 do 108 mesiacov?O koľko percent sa zvýši ročná sadzba dane pri nákladnom vozidle kategórie N3 vo veku od 73 do 108 mesiacov?
Ako sa vypočíta daň z motorových vozidiel za ťahač návesov, ak v decembri dosiahne 37 mesiacov veku?Ako sa vypočíta daň z motorových vozidiel za ťahač návesov, ak v decembri dosiahne 37 mesiacov veku?
Ako ovplyvňuje vek vozidla kategórie O (prípojné vozidlá a návesy) ročnú sadzbu dane z motorových vozidiel?Ako ovplyvňuje vek vozidla kategórie O (prípojné vozidlá a návesy) ročnú sadzbu dane z motorových vozidiel?
Uplatňuje sa pri výpočte predpokladanej dane k 1. januáru 50 % zníženie sadzby za kombinovanú dopravu?Uplatňuje sa pri výpočte predpokladanej dane k 1. januáru 50 % zníženie sadzby za kombinovanú dopravu?
Ktoré vozidlá a v akej sadzbe vstupujú do výpočtu predpokladanej dane na nasledujúce zdaňovacie obdobie?Ktoré vozidlá a v akej sadzbe vstupujú do výpočtu predpokladanej dane na nasledujúce zdaňovacie obdobie?
Môžem poukázať 2 % dane za rok 2025 otcovi a macoche, ktorí poberajú invalidný dôchodok, ak otec dovŕšil dôchodkový vek až v januári 2026?Môžem poukázať 2 % dane za rok 2025 otcovi a macoche, ktorí poberajú invalidný dôchodok, ak otec dovŕšil dôchodkový vek až v januári 2026?
Môžem poukázať 2 % dane za rok 2025 rodičom, ktorým Sociálna poisťovňa priznáva starobný dôchodok spätne na základe žiadosti podanej až v roku 2026?Môžem poukázať 2 % dane za rok 2025 rodičom, ktorým Sociálna poisťovňa priznáva starobný dôchodok spätne na základe žiadosti podanej až v roku 2026?
Ako zdaniť záhradu, na ktorú nadobudlo v júli 2025 právoplatnosť rozhodnutie o stavebnom zámere na rodinný dom?Ako zdaniť záhradu, na ktorú nadobudlo v júli 2025 právoplatnosť rozhodnutie o stavebnom zámere na rodinný dom?
Je pozemok stavebným pozemkom, ak má stavebník právoplatné rozhodnutie o stavebnom zámere, ale stavať nemieni?Je pozemok stavebným pozemkom, ak má stavebník právoplatné rozhodnutie o stavebnom zámere, ale stavať nemieni?
Sú stavebným pozemkom všetky parcely stavebníka z rozhodnutia o stavebnom zámere, aj keď stavba bude len na niektorých?Sú stavebným pozemkom všetky parcely stavebníka z rozhodnutia o stavebnom zámere, aj keď stavba bude len na niektorých?
Sú stavebnými pozemkami pozemky, na ktoré je vydané rozhodnutie o stavebnom zámere len na spevnenie plôch?Sú stavebnými pozemkami pozemky, na ktoré je vydané rozhodnutie o stavebnom zámere len na spevnenie plôch?
Je parcela otca v synovom rozhodnutí o stavebnom zámere stavebným pozemkom, ak na nej bude len prípojka elektriny a kanalizácia?Je parcela otca v synovom rozhodnutí o stavebnom zámere stavebným pozemkom, ak na nej bude len prípojka elektriny a kanalizácia?
Zostáva pozemok stavebným pozemkom aj po smrti stavebníka, ak dedičia nechcú stavať?Zostáva pozemok stavebným pozemkom aj po smrti stavebníka, ak dedičia nechcú stavať?
Je pozemok, na ktorom bude prístavba k existujúcej stavbe, stavebným pozemkom?Je pozemok, na ktorom bude prístavba k existujúcej stavbe, stavebným pozemkom?