Ako sa posudzuje limit platby v hotovosti pri viacerých dodávkach tovaru alebo faktúrach z hľadiska jedného právneho vzťahu podľa § 6 ods. 2?Ako sa posudzuje limit platby v hotovosti pri viacerých dodávkach tovaru alebo faktúrach z hľadiska jedného právneho vzťahu podľa § 6 ods. 2?
Musí platiteľ fakturovať a vykázať premiestnenie stroja do Rakúska, keď ho tam dodá aj s inštaláciou?Musí platiteľ fakturovať a vykázať premiestnenie stroja do Rakúska, keď ho tam dodá aj s inštaláciou?
Kto uplatní oslobodenie od DPH a kedy vzniká daňová povinnosť komitentovi, keď slovenský komisionár predáva tovar slovenského komitenta českému zákazníkovi a sám ho prepraví do ČR?Kto uplatní oslobodenie od DPH a kedy vzniká daňová povinnosť komitentovi, keď slovenský komisionár predáva tovar slovenského komitenta českému zákazníkovi a sám ho prepraví do ČR?
Platí český prvý odberateľ v trojstrannom obchode daň z nadobudnutia tovaru na Slovensku a akú faktúru vystaví slovenskému odberateľovi?Platí český prvý odberateľ v trojstrannom obchode daň z nadobudnutia tovaru na Slovensku a akú faktúru vystaví slovenskému odberateľovi?
Zaokrúhľuje sa hotovostná úhrada faktúry vystavenej pred 1. 7. 2022, ak sa platí po tomto dni, a treba faktúru opraviť?Zaokrúhľuje sa hotovostná úhrada faktúry vystavenej pred 1. 7. 2022, ak sa platí po tomto dni, a treba faktúru opraviť?
Za ktoré obdobie odpočíta skupina DPH, ak právo na odpočítanie vzniklo členovi pred registráciou skupiny, ale faktúru dostal až po nej?Za ktoré obdobie odpočíta skupina DPH, ak právo na odpočítanie vzniklo členovi pred registráciou skupiny, ale faktúru dostal až po nej?
Za ktorý mesiac uvedie slovenský platiteľ v súhrnnom výkaze právnu službu pre českého podnikateľa, ak ju dodal v októbri a vyfakturoval v novembri?Za ktorý mesiac uvedie slovenský platiteľ v súhrnnom výkaze právnu službu pre českého podnikateľa, ak ju dodal v októbri a vyfakturoval v novembri?
Vzniká dodávateľovi daňová povinnosť pri dodaní tovaru, ak mu kupujúci celú cenu zaplatil vopred?Vzniká dodávateľovi daňová povinnosť pri dodaní tovaru, ak mu kupujúci celú cenu zaplatil vopred?
Musí dedič, ktorý pokračuje v živnosti po zomretom platiteľovi, uvádzať svoje meno, priezvisko a miesto podnikania aj na dokladoch z registračnej pokladnice a dokedy?Musí dedič, ktorý pokračuje v živnosti po zomretom platiteľovi, uvádzať svoje meno, priezvisko a miesto podnikania aj na dokladoch z registračnej pokladnice a dokedy?