Ako postupuje podnikateľ s rozhodnutím o registrácii k 1.1.2026, ak v októbri 2025 nakúpi tovar z EÚ nad 14 000 eur a vznikne mu registračná povinnosť podľa § 7?Ako postupuje podnikateľ s rozhodnutím o registrácii k 1.1.2026, ak v októbri 2025 nakúpi tovar z EÚ nad 14 000 eur a vznikne mu registračná povinnosť podľa § 7?
Musí platiteľ, ktorý nadobudol tovar z Česka a českému dodávateľovi nezaplatil, vrátiť odpočítanú DPH po 100 dňoch od splatnosti?Musí platiteľ, ktorý nadobudol tovar z Česka a českému dodávateľovi nezaplatil, vrátiť odpočítanú DPH po 100 dňoch od splatnosti?
Aký dátum a za ktoré obdobie uvedie odberateľ v KV pri nadobudnutí tovaru z EÚ, ak faktúru mal do podania KV?Aký dátum a za ktoré obdobie uvedie odberateľ v KV pri nadobudnutí tovaru z EÚ, ak faktúru mal do podania KV?
Za ktoré obdobie sa v kontrolnom výkaze uvádza nadobudnutie tovaru z EÚ, ak faktúru vyhotovenú v júni platiteľ dostal v júli pred podaním výkazu?Za ktoré obdobie sa v kontrolnom výkaze uvádza nadobudnutie tovaru z EÚ, ak faktúru vyhotovenú v júni platiteľ dostal v júli pred podaním výkazu?
Za ktoré obdobie uvedie platiteľ nadobudnutie tovaru z EÚ, ak tovar prišiel v júni, ale faktúra je vyhotovená v júli?Za ktoré obdobie uvedie platiteľ nadobudnutie tovaru z EÚ, ak tovar prišiel v júni, ale faktúra je vyhotovená v júli?
Podáva platiteľ dodatočný kontrolný výkaz, keď faktúru za nadobudnutie tovaru z EÚ vyhotovenú v marci dostane až v júni?Podáva platiteľ dodatočný kontrolný výkaz, keď faktúru za nadobudnutie tovaru z EÚ vyhotovenú v marci dostane až v júni?
Uvádza sa nadobudnutie tovaru z EÚ v kontrolnom výkaze dvakrát, ak platiteľ odpočíta daň v neskoršom mesiaci?Uvádza sa nadobudnutie tovaru z EÚ v kontrolnom výkaze dvakrát, ak platiteľ odpočíta daň v neskoršom mesiaci?
Za ktoré obdobie a s akým znamienkom uvedie nadobúdateľ tovaru z EÚ opravnú faktúru na zníženie ceny?Za ktoré obdobie a s akým znamienkom uvedie nadobúdateľ tovaru z EÚ opravnú faktúru na zníženie ceny?
Uvádza nadobúdateľ tovaru z EÚ opravnú faktúru do kontrolného výkazu, keď daň z nadobudnutia ešte neodpočítal?Uvádza nadobúdateľ tovaru z EÚ opravnú faktúru do kontrolného výkazu, keď daň z nadobudnutia ešte neodpočítal?