V akom rozsahu si platiteľ po 1. 1. 2026 odpočíta DPH zo splátok nájmu osobného auta s dojednaným právom kúpy, ktorý sa podľa zmluvy spred roka 2025 posudzuje ako opakovaná služba, ak auto používa aj súkromne?V akom rozsahu si platiteľ po 1. 1. 2026 odpočíta DPH zo splátok nájmu osobného auta s dojednaným právom kúpy, ktorý sa podľa zmluvy spred roka 2025 posudzuje ako opakovaná služba, ak auto používa aj súkromne?
Je platiteľ povinný viesť elektronické záznamy jázd podľa § 85n ods. 6 pre 100 % odpočet z lízingovej splátky na prelome rokov 2025/2026 s dátumom dodania v januári 2026?Je platiteľ povinný viesť elektronické záznamy jázd podľa § 85n ods. 6 pre 100 % odpočet z lízingovej splátky na prelome rokov 2025/2026 s dátumom dodania v januári 2026?
Ako sa zaradí rodinný dom zapísaný ako nízkokapacitné ubytovacie zariadenie, v ktorom nájomca poskytuje prechodné odplatné ubytovanie?Ako sa zaradí rodinný dom zapísaný ako nízkokapacitné ubytovacie zariadenie, v ktorom nájomca poskytuje prechodné odplatné ubytovanie?
Ako sa zaradí rodinný dom prenajatý rodine na bývanie, dom, ktorý nikto nevyužíva, a dom ponúkaný na krátkodobé ubytovanie cez digitálnu platformu?Ako sa zaradí rodinný dom prenajatý rodine na bývanie, dom, ktorý nikto nevyužíva, a dom ponúkaný na krátkodobé ubytovanie cez digitálnu platformu?
Ako sa zaradí rodinný dom s tromi bytmi, ktorý majiteľ prenajal podnikateľovi na priemyselnú činnosť?Ako sa zaradí rodinný dom s tromi bytmi, ktorý majiteľ prenajal podnikateľovi na priemyselnú činnosť?
Ako sa na daň zo stavieb zaradí kláštor, aj keď ho cirkev prenajme občianskemu združeniu na ubytovanie ľudí v núdzi?Ako sa na daň zo stavieb zaradí kláštor, aj keď ho cirkev prenajme občianskemu združeniu na ubytovanie ľudí v núdzi?
Ako sa zaradí priemyselná stavba, ktorú vlastník prenajme podnikateľovi na iné podnikanie než priemysel?Ako sa zaradí priemyselná stavba, ktorú vlastník prenajme podnikateľovi na iné podnikanie než priemysel?
Zaradí sa nehnuteľnosť, ktorú fyzická osoba prenajíma podnikateľovi ako predajňu, medzi stavby na podnikanie, aj keď ju prenajíma ako fyzická osoba?Zaradí sa nehnuteľnosť, ktorú fyzická osoba prenajíma podnikateľovi ako predajňu, medzi stavby na podnikanie, aj keď ju prenajíma ako fyzická osoba?