Platí občianske združenie minimálnu daň, ak jeho daň z podnikania je nižšia ako minimálna daň?Platí občianske združenie minimálnu daň, ak jeho daň z podnikania je nižšia ako minimálna daň?
Vzniká neziskovej organizácii (občianskemu združeniu) povinnosť platiť mesačné preddavky, ak z dôvodu jednorazového predaja majetku vykázala daň nad 16 600 €, a ako môže situáciu riešiť?Vzniká neziskovej organizácii (občianskemu združeniu) povinnosť platiť mesačné preddavky, ak z dôvodu jednorazového predaja majetku vykázala daň nad 16 600 €, a ako môže situáciu riešiť?
Môže si občianske združenie oslobodiť od dane príjmy z reklám na charitatívne účely, keď mu traja objednávatelia zaplatili za reklamu spolu 31 500 eur?Môže si občianske združenie oslobodiť od dane príjmy z reklám na charitatívne účely, keď mu traja objednávatelia zaplatili za reklamu spolu 31 500 eur?
Je použitie príjmov z reklám na prevenciu a liečbu gamblerstva použitím na charitatívny účel podľa § 50 ods. 5 zákona o dani z príjmov?Je použitie príjmov z reklám na prevenciu a liečbu gamblerstva použitím na charitatívny účel podľa § 50 ods. 5 zákona o dani z príjmov?
Zostanú príjmy z reklám oslobodené, ak ich občianske združenie daruje s. r. o., ktorá ich použije na charitatívny účel?Zostanú príjmy z reklám oslobodené, ak ich občianske združenie daruje s. r. o., ktorá ich použije na charitatívny účel?
Kedy zahrnie občianske združenie v podvojnom účtovníctve do základu dane výnos z reklamy uhradený až v ďalšom roku a kedy je platba za reklamu daňovým výdavkom objednávateľa?Kedy zahrnie občianske združenie v podvojnom účtovníctve do základu dane výnos z reklamy uhradený až v ďalšom roku a kedy je platba za reklamu daňovým výdavkom objednávateľa?