Na ktoré dodania môže e-shop so sídlom v SR a skladmi v SR a v ČR uplatniť osobitnú úpravu pre Úniu (OSS)?Na ktoré dodania môže e-shop so sídlom v SR a skladmi v SR a v ČR uplatniť osobitnú úpravu pre Úniu (OSS)?
Kto platí DPH z tovaru, ktorý predajca z tretieho štátu predáva zo skladu v SR cez portál slovenskej firmy zákazníkom v ČR a Poľsku, a môže ju priznať cez OSS?Kto platí DPH z tovaru, ktorý predajca z tretieho štátu predáva zo skladu v SR cez portál slovenskej firmy zákazníkom v ČR a Poľsku, a môže ju priznať cez OSS?
Kam v priznaní k DPH OSS uvedie e-shop so sídlom v Košiciach online hry a počítače zo skladu v SR a dokedy priznanie podá a daň zaplatí?Kam v priznaní k DPH OSS uvedie e-shop so sídlom v Košiciach online hry a počítače zo skladu v SR a dokedy priznanie podá a daň zaplatí?
Ako rozdelí e-shop, ktorý uplatňuje OSS od 15. 7. 2021, v priznaní za III. štvrťrok 2021 tovar zo skladu v SR a zo skladu v ČR?Ako rozdelí e-shop, ktorý uplatňuje OSS od 15. 7. 2021, v priznaní za III. štvrťrok 2021 tovar zo skladu v SR a zo skladu v ČR?
Ako opraví firma chybu, keď DPH 500 € za Maďarsko omylom priznala za ČR v priznaní k DPH OSS za III. štvrťrok 2021?Ako opraví firma chybu, keď DPH 500 € za Maďarsko omylom priznala za ČR v priznaní k DPH OSS za III. štvrťrok 2021?
Ako poľská firma v OSS dopriznáva v decembri 2024 predaj slovenským zákazníkom za september 2021, ktorý vynechala v priznaní za III. štvrťrok 2021?Ako poľská firma v OSS dopriznáva v decembri 2024 predaj slovenským zákazníkom za september 2021, ktorý vynechala v priznaní za III. štvrťrok 2021?
Je predajom tovaru na diaľku, keď rakúsky dodávateľ posiela tovar slovenskému živnostníkovi, ktorý nie je platiteľom DPH, alebo je registrovaný len podľa § 7a?Je predajom tovaru na diaľku, keď rakúsky dodávateľ posiela tovar slovenskému živnostníkovi, ktorý nie je platiteľom DPH, alebo je registrovaný len podľa § 7a?
Je predajom tovaru na diaľku dovážaného z tretích štátov dodanie tovaru z Veľkej Británie slovenskému podnikateľovi registrovanému podľa § 7?Je predajom tovaru na diaľku dovážaného z tretích štátov dodanie tovaru z Veľkej Británie slovenskému podnikateľovi registrovanému podľa § 7?
Kde sa zdaní predaj tovaru na diaľku zo Slovenska spotrebiteľom do Česka, Maďarska a Poľska, ak spolu presahuje 10 000 eur?Kde sa zdaní predaj tovaru na diaľku zo Slovenska spotrebiteľom do Česka, Maďarska a Poľska, ak spolu presahuje 10 000 eur?
Kde je miesto dodania pri predaji tovaru zo Srbska slovenskému neregistrovanému podnikateľovi, ak sa tovar prepustí do voľného obehu v Maďarsku?Kde je miesto dodania pri predaji tovaru zo Srbska slovenskému neregistrovanému podnikateľovi, ak sa tovar prepustí do voľného obehu v Maďarsku?
Kde má ukrajinský predajca zdaniť tovar predaný na diaľku českému zákazníkovi, ak sa tovar prepustí do voľného obehu na Slovensku?Kde má ukrajinský predajca zdaniť tovar predaný na diaľku českému zákazníkovi, ak sa tovar prepustí do voľného obehu na Slovensku?
Platí sa slovenská DPH pri tovare do 150 eur zo Švajčiarska, ktorý vstúpi do EÚ v Nemecku, ak predajca používa osobitnú úpravu pre dovoz?Platí sa slovenská DPH pri tovare do 150 eur zo Švajčiarska, ktorý vstúpi do EÚ v Nemecku, ak predajca používa osobitnú úpravu pre dovoz?
Kto prizná a zaplatí DPH, keď čínsky e-shop predáva slovenským spotrebiteľom v osobitnej úprave pre dovoz cez sprostredkovateľa?Kto prizná a zaplatí DPH, keď čínsky e-shop predáva slovenským spotrebiteľom v osobitnej úprave pre dovoz cez sprostredkovateľa?
Kde je miesto dodania tovaru z Číny slovenským spotrebiteľom, ak predajca nevyužíva osobitnú úpravu pre dovoz?Kde je miesto dodania tovaru z Číny slovenským spotrebiteľom, ak predajca nevyužíva osobitnú úpravu pre dovoz?
Zdaňuje slovenský platiteľ slovenskou DPH predaj tovaru na diaľku českým spotrebiteľom, ak ročne nepresiahne 10 000 eur?Zdaňuje slovenský platiteľ slovenskou DPH predaj tovaru na diaľku českým spotrebiteľom, ak ročne nepresiahne 10 000 eur?
Môže podnikateľ zdaniť predaj tovaru na diaľku slovenskou DPH, ak tovar sám je pod 10 000 eur, ale spolu s elektronickými službami limit presiahne?Môže podnikateľ zdaniť predaj tovaru na diaľku slovenskou DPH, ak tovar sám je pod 10 000 eur, ale spolu s elektronickými službami limit presiahne?
Započítavajú sa služby na nehnuteľnosti v iných štátoch do limitu 10 000 eur pre predaj tovaru na diaľku?Započítavajú sa služby na nehnuteľnosti v iných štátoch do limitu 10 000 eur pre predaj tovaru na diaľku?
Započítava sa do limitu 10 000 eur tovar, ktorý slovenský e-shop príležitostne posiela zákazníkom z nemeckého skladu?Započítava sa do limitu 10 000 eur tovar, ktorý slovenský e-shop príležitostne posiela zákazníkom z nemeckého skladu?
Môže podnikateľ registrovaný do osobitnej úpravy pre Úniu kvôli službám na nehnuteľnosti naďalej zdaňovať predaj tovaru na diaľku slovenskou DPH?Môže podnikateľ registrovaný do osobitnej úpravy pre Úniu kvôli službám na nehnuteľnosti naďalej zdaňovať predaj tovaru na diaľku slovenskou DPH?
Stráca slovenský podnikateľ zdanenie predajov na diaľku slovenskou DPH, ak raz pošle tovar českému zákazníkovi z holandského skladu?Stráca slovenský podnikateľ zdanenie predajov na diaľku slovenskou DPH, ak raz pošle tovar českému zákazníkovi z holandského skladu?
Od ktorej dodávky musí e-shop zdaňovať predaj na diaľku v štáte zákazníka, keď počas roka prekročí 10 000 eur?Od ktorej dodávky musí e-shop zdaňovať predaj na diaľku v štáte zákazníka, keď počas roka prekročí 10 000 eur?
Je platforma domnelým dodávateľom, keď cez ňu predáva tovar dodávateľ usadený vo Francúzsku slovenskému zákazníkovi?Je platforma domnelým dodávateľom, keď cez ňu predáva tovar dodávateľ usadený vo Francúzsku slovenskému zákazníkovi?
Je platforma domnelým dodávateľom, keď americký predajca posiela slovenskému zákazníkovi tovar zo skladu v EÚ?Je platforma domnelým dodávateľom, keď americký predajca posiela slovenskému zákazníkovi tovar zo skladu v EÚ?