Môže poľnohospodársky zamestnávateľ oslobodiť produkty vlastnej výroby za 300 € poskytnuté zamestnancovi podľa limitu 500 € na nepeňažné plnenie?Môže poľnohospodársky zamestnávateľ oslobodiť produkty vlastnej výroby za 300 € poskytnuté zamestnancovi podľa limitu 500 € na nepeňažné plnenie?
Je náhrada za používanie vlastnej motorovej píly zamestnanca, vypočítaná z ceny píly a doby jej používania, vylúčená z predmetu dane a je daňovým výdavkom zamestnávateľa?Je náhrada za používanie vlastnej motorovej píly zamestnanca, vypočítaná z ceny píly a doby jej používania, vylúčená z predmetu dane a je daňovým výdavkom zamestnávateľa?
Môže zamestnávateľ vylúčiť z predmetu dane náhradu za vlastný počítač pri domáckej práci aj zamestnancom, ktorí nepredložili doklady a dostávajú pevnú sumu?Môže zamestnávateľ vylúčiť z predmetu dane náhradu za vlastný počítač pri domáckej práci aj zamestnancom, ktorí nepredložili doklady a dostávajú pevnú sumu?
Je zdaniteľným príjmom zamestnanca služobné technické vybavenie na prácu z domu, jednorazová náhrada zvýšených výdavkov a kreslo so stolíkom, ktoré mu zamestnávateľ po skončení práce z domu previedol do vlastníctva, a sú tieto plnenia daňovým výdavkom zamestnávateľa?Je zdaniteľným príjmom zamestnanca služobné technické vybavenie na prácu z domu, jednorazová náhrada zvýšených výdavkov a kreslo so stolíkom, ktoré mu zamestnávateľ po skončení práce z domu previedol do vlastníctva, a sú tieto plnenia daňovým výdavkom zamestnávateľa?
Je preplatenie zriadenia pevnej IP adresy zamestnancovi pracujúcemu z domu zdaniteľným príjmom a daňovým výdavkom zamestnávateľa, ak zamestnávateľ nepostupuje podľa § 145 Zákonníka práce?Je preplatenie zriadenia pevnej IP adresy zamestnancovi pracujúcemu z domu zdaniteľným príjmom a daňovým výdavkom zamestnávateľa, ak zamestnávateľ nepostupuje podľa § 145 Zákonníka práce?
Môže zamestnávateľ vyplácať všetkým zamestnancom rovnakú paušálnu náhradu za elektrinu na vlastnom počítači pri práci z domu vypočítanú z dokladov len niektorých zamestnancov tak, aby nebola predmetom dane?Môže zamestnávateľ vyplácať všetkým zamestnancom rovnakú paušálnu náhradu za elektrinu na vlastnom počítači pri práci z domu vypočítanú z dokladov len niektorých zamestnancov tak, aby nebola predmetom dane?
Je povinná lekárska prehliadka, ktorú zamestnávateľ zaplatí zdravotnému zariadeniu za novoprijatého zamestnanca, zdaniteľným príjmom zamestnanca?Je povinná lekárska prehliadka, ktorú zamestnávateľ zaplatí zdravotnému zariadeniu za novoprijatého zamestnanca, zdaniteľným príjmom zamestnanca?
Je nadštandardná prehliadka zameraná na odhalenie rakoviny, ktorú firma zabezpečí manažérom, príjmom, ktorý nie je predmetom dane?Je nadštandardná prehliadka zameraná na odhalenie rakoviny, ktorú firma zabezpečí manažérom, príjmom, ktorý nie je predmetom dane?
Je nezdaniteľná aj prehliadka, o ktorú si zamestnanci v tretej kategórii práce požiadali už rok po povinnej prehliadke, hoci zamestnávateľ ju zabezpečuje raz za dva roky?Je nezdaniteľná aj prehliadka, o ktorú si zamestnanci v tretej kategórii práce požiadali už rok po povinnej prehliadke, hoci zamestnávateľ ju zabezpečuje raz za dva roky?
Môže zamestnávateľ vyňať z predmetu dane dermatologickú prehliadku, o ktorú zamestnanec požiada navyše po povinnej prehliadke a ktorá s jeho prácou nesúvisí?Môže zamestnávateľ vyňať z predmetu dane dermatologickú prehliadku, o ktorú zamestnanec požiada navyše po povinnej prehliadke a ktorá s jeho prácou nesúvisí?
Možno testovanie zamestnancov na koronavírus, ktoré odporučila pracovná zdravotná služba, považovať za príjem, ktorý nie je predmetom dane?Možno testovanie zamestnancov na koronavírus, ktoré odporučila pracovná zdravotná služba, považovať za príjem, ktorý nie je predmetom dane?
V akej sume si zamestnanec v daňovom priznaní typ A za rok 2023 uplatní nezdaniteľnú časť na daňovníka pri základe dane 15 000,00 eura?V akej sume si zamestnanec v daňovom priznaní typ A za rok 2023 uplatní nezdaniteľnú časť na daňovníka pri základe dane 15 000,00 eura?
V akej sume si zamestnanec v daňovom priznaní typ A za rok 2022 uplatní nezdaniteľnú časť na daňovníka pri základe dane 15 000,00 €?V akej sume si zamestnanec v daňovom priznaní typ A za rok 2022 uplatní nezdaniteľnú časť na daňovníka pri základe dane 15 000,00 €?
V akej sume si zamestnanec v daňovom priznaní typ A za rok 2021 uplatní nezdaniteľnú časť na daňovníka pri základe dane 15 000,00?V akej sume si zamestnanec v daňovom priznaní typ A za rok 2021 uplatní nezdaniteľnú časť na daňovníka pri základe dane 15 000,00?