Stráca platiteľ oslobodenie od DPH, keď tovar pre rakúskeho odberateľa pred prepravou ostane skladovaný na Slovensku?Stráca platiteľ oslobodenie od DPH, keď tovar pre rakúskeho odberateľa pred prepravou ostane skladovaný na Slovensku?
Musí sa slovenská firma registrovať na DPH v Česku, keď kúpi tovar v Poľsku a sama ho odvezie priamo českému odberateľovi?Musí sa slovenská firma registrovať na DPH v Česku, keď kúpi tovar v Poľsku a sama ho odvezie priamo českému odberateľovi?
Ide o trojstranný obchod v reťazci štyroch firiem, keď tovar z Nemecka na Slovensko prepraví osoba na účet nemeckého dodávateľa, a kto potom platí DPH na Slovensku?Ide o trojstranný obchod v reťazci štyroch firiem, keď tovar z Nemecka na Slovensko prepraví osoba na účet nemeckého dodávateľa, a kto potom platí DPH na Slovensku?
Musí osoba registrovaná pre DPH podľa § 7a (príjemca služieb z EÚ) oznamovať bankové účty?Musí osoba registrovaná pre DPH podľa § 7a (príjemca služieb z EÚ) oznamovať bankové účty?
Ktorý daňový úrad a do kedy musí syn, ktorý pokračuje v živnosti po zomretom otcovi, požiadať o dodatok v osvedčení o registrácii pre DPH, ak má iné bydlisko než otec?Ktorý daňový úrad a do kedy musí syn, ktorý pokračuje v živnosti po zomretom otcovi, požiadať o dodatok v osvedčení o registrácii pre DPH, ak má iné bydlisko než otec?