Ktorému daňovému úradu a dokedy oznámi syn, že pokračuje v podnikaní po zomrelom otcovi-platiteľovi DPH, a pod akým IČ DPH potom koná, keď je sám platiteľom registrovaným na inom úrade?Ktorému daňovému úradu a dokedy oznámi syn, že pokračuje v podnikaní po zomrelom otcovi-platiteľovi DPH, a pod akým IČ DPH potom koná, keď je sám platiteľom registrovaným na inom úrade?
Môže syn pokračovať v podnikaní po zomrelom otcovi-platiteľovi DPH podľa § 83 zákona o DPH, ak otec nemal živnosť, ale povolenie prevádzkovateľa cestnej dopravy?Môže syn pokračovať v podnikaní po zomrelom otcovi-platiteľovi DPH podľa § 83 zákona o DPH, ak otec nemal živnosť, ale povolenie prevádzkovateľa cestnej dopravy?
Vzniká osobe pokračujúcej v podnikaní po zomrelom platiteľovi daň z majetku podľa § 81 zákona o DPH, keď sa dedičské konanie skončilo 5.3.2022, a za ktoré obdobie?Vzniká osobe pokračujúcej v podnikaní po zomrelom platiteľovi daň z majetku podľa § 81 zákona o DPH, keď sa dedičské konanie skončilo 5.3.2022, a za ktoré obdobie?
Je dedič, ktorý po smrti platiteľa DPH naďalej prenajíma jeho nehnuteľnosti, osobou pokračujúcou v živnosti podľa zákona o DPH?Je dedič, ktorý po smrti platiteľa DPH naďalej prenajíma jeho nehnuteľnosti, osobou pokračujúcou v živnosti podľa zákona o DPH?
Vzťahujú sa pravidlá zákona o DPH pre osobu pokračujúcu v živnosti aj na správcu dedičstva ustanoveného súdom?Vzťahujú sa pravidlá zákona o DPH pre osobu pokračujúcu v živnosti aj na správcu dedičstva ustanoveného súdom?
Ktorý daňový úrad a do kedy musí syn, ktorý pokračuje v živnosti po zomretom otcovi, požiadať o dodatok v osvedčení o registrácii pre DPH, ak má iné bydlisko než otec?Ktorý daňový úrad a do kedy musí syn, ktorý pokračuje v živnosti po zomretom otcovi, požiadať o dodatok v osvedčení o registrácii pre DPH, ak má iné bydlisko než otec?
Musí dedič, ktorý pokračuje v živnosti po zomretom platiteľovi, uvádzať svoje meno, priezvisko a miesto podnikania aj na dokladoch z registračnej pokladnice a dokedy?Musí dedič, ktorý pokračuje v živnosti po zomretom platiteľovi, uvádzať svoje meno, priezvisko a miesto podnikania aj na dokladoch z registračnej pokladnice a dokedy?
Vzniká osobe pokračujúcej v živnosti po zomretom platiteľovi daňová povinnosť z majetku, ktorý pripadol dedičom, a z akej ceny sa daň počíta?Vzniká osobe pokračujúcej v živnosti po zomretom platiteľovi daňová povinnosť z majetku, ktorý pripadol dedičom, a z akej ceny sa daň počíta?