LEX
Zákony
Inteligentné zákony
Rešerše
Rešerše k novelám
Kvízy
Kvízy
Spravodajca
Finančný spravodajca
Metodika
Metodika FRSR
Ctrl K
Rešerše k novelám
Témy
e-kasa
e-kasa
Otázky z praxe k tejto téme
Musí notár vytlačiť pokladničný doklad k doplatku faktúry zaplatenému v hotovosti, keď klient chce doklad e-mailom?
§ 8, § 2, § 95
Musí exekútor evidovať v e-kase celú vymoženú sumu, ktorú prijal v hotovosti?
§ 2, § 196, § 3, § 8, § 61o
Musí advokát evidovať v e-kase doplatok faktúry, ktorý klient zaplatil prevodom na účet, keď preddavok prijal v hotovosti?
§ 2, § 3, § 8, § 24
Ako sa v kontrolnom výkaze uvádzajú zjednodušené faktúry z pokladnice e-kasa klient pri celkovej sume odpočtov menej ako 3 000 eur?
§ 78a, § 74
Aký kontrolný výkaz podá platiteľ, ak zistí chybu v e-kase pred uplynutím lehoty na podanie daňového priznania?
§ 78a
Kam v kontrolnom výkaze patrí dodanie pletiva s dokladom z e-kasy a kam dodanie pletiva na faktúru s prenesením daňovej povinnosti?
§ 69, § 78a
Ako sa uvádzajú doklady z e-kasy v kontrolnom výkaze, ak odpočítaná daň z nich za mesiac dosiahne 3 000 eur?
§ 78a, § 74
Aký kontrolný výkaz podá platiteľ, ktorý chybu zistí ešte pred uplynutím lehoty na podanie?
§ 78a
Musí e-shop evidovať v e-kase platbu kartou, keď si kupujúci tovar objednaný cez internet vyzdvihne a zaplatí na predajnom mieste predajcu?
§ 3, § 2, § 8
Musí hotel evidovať v e-kase platbu kartou za ubytovanie, ak sa zákazníkovi pri internetovej rezervácii vinkulovala suma na účte?
§ 3, § 2, § 8
Treba evidovať v e-kase platbu stravovacími poukážkami za jedlo, ktoré podnikateľ pripravil a sám doviezol zákazníkovi do práce?
§ 2, § 3
Musí predajňa vydať pokladničný doklad, keď si zákazník vyzdvihne tovar z e-shopu, ktorý už zaplatil bankovým prevodom?
§ 2
Musí e-shop evidovať v e-kase platbu, ktorú od kupujúceho pri doručení tovaru prevzala prepravná spoločnosť?
§ 2
Musí osobný tréner jogy, ktorý učí online vo svojom mene, evidovať tržbu v e-kase?
§ 2
Musí slovenský obchodný zástupca evidovať vo svojej e-kase hotovosť, ktorú prijíma za faktúry zahraničného podnikateľa?
§ 3, § 8
Musí predajca vstupeniek, ktorý ich predáva na mandátnu zmluvu za iného organizátora, evidovať tržbu v e-kase?
§ 3, § 2, § 8
Treba evidovať v e-kase predaj výherných žrebov, ktoré podnikateľ predáva na mandátnu zmluvu za inú právnickú osobu?
§ 2
Musí ubytovacie zariadenie evidovať v e-kase ubytovanie, ktoré zákazník zaplatil vopred prevodom cez rezervačný portál?
§ 2
Musí reštaurácia alebo donášková aplikácia evidovať v e-kase objednávku jedla, ktorú zákazník zaplatil kartou vopred cez aplikáciu?
§ 2
Musí živnostník, ktorý výrobky predáva odberateľovi na faktúru a na jarmokoch za hotovosť, evidovať v e-kase aj platby faktúr prevodom na účet?
§ 2, § 3
Musí živnostníčka, ktorá na hodoch maľuje na tvár, evidovať tržbu v e-kase?
§ 2, § 3
Musí samostatne hospodáriaci roľník pri predaji hrozna a burčiaka z vlastnej produkcie na vinobraní používať e-kasu?
§ 2, § 1, § 3
Musí obec pri predaji občerstvenia na oslave výročia evidovať tržbu v e-kase?
§ 1, § 4
Musí autor, ktorý na trhu remesiel predáva svoje diela, evidovať tržbu v e-kase?
§ 3, § 2, § 1
Musia záhradkári, ktorí na výstave predávajú ovocie a zeleninu z vlastnej záhrady, používať e-kasu?
§ 3, § 2, § 1
Musí človek, ktorý bez živnosti predáva na hodoch ovocie a zeleninu z veľkoskladu, evidovať tržbu v e-kase?
§ 1, § 3, § 63
Musí cirkus evidovať predaj vstupeniek v e-kase?
§ 2
Musí prevádzkovateľ lunaparku na hodoch evidovať v e-kase už predaj žetónov na atrakcie?
§ 2, § 8
Musí organizátor podujatia evidovať v e-kase predaj a dobitie dobíjacej platobnej karty a kto eviduje platby ňou za občerstvenie?
§ 2, § 3, § 1, § 8
Dostane podnikateľ s e-kasou pokutu, ak zmenil obchodné meno ešte pred pandémiou, 30-dňová lehota na oznámenie mu uplynula počas pandémie a zmenu oznámi až v predĺženej lehote?
§ 24c, § 7a, § 16a
Dokedy musí podnikateľ s e-kasou oznámiť daňovému úradu zmenu predajného miesta, ak mu 30-dňová lehota uplynula počas pandémie, a posúva sa termín 31.10.2020, ktorý pripadol na sobotu?
§ 24c, § 2, § 7a
Odkladá odvolanie splatnosť pokuty za e-kasu uloženej na mieste počas pandémie a kedy je taká pokuta splatná?
§ 24d, § 16b
Kedy je splatná pokuta za e-kasu uložená na mieste 24.04.2020, deň pred účinnosťou pandemickej novely, ak rozhodnutie uvádza splatnosť do 3 pracovných dní?
§ 24d, § 2, § 16b, § 17, § 27