LEX

OSS

Otázky z praxe k tejto téme

Na ktoré dodania môže e-shop so sídlom v SR a skladmi v SR a v ČR uplatniť osobitnú úpravu pre Úniu (OSS)?§ 68, § 14, § 78Kto platí DPH z tovaru, ktorý predajca z tretieho štátu predáva zo skladu v SR cez portál slovenskej firmy zákazníkom v ČR a Poľsku, a môže ju priznať cez OSS?§ 8, § 14, § 68Pri ktorých dodávateľoch je slovenský e-shop domnelým dodávateľom, ak predáva tovar ruskej, maďarskej a slovenských firiem?§ 8, § 68bNa ktoré koncerty môže usporiadateľ so sídlom v Košiciach a prevádzkarňou v ČR uplatniť osobitnú úpravu pre Úniu?§ 68b, § 68, § 16Môže slovenský e-shop ako domnelý dodávateľ zahrnúť do OSS aj predaj tovaru ukrajinského dodávateľa zo skladu v SR slovenským zákazníkom?§ 68, § 8, § 5Môže si firma so sídlom v SR vybrať iný členský štát identifikácie pre OSS a aké IČ DPH v OSS použije?§ 68bStane sa neplatiteľ DPH registráciou do OSS platiteľom a od kedy úpravu uplatňuje, keď zámer oznámil v júli 2021?§ 68bOd kedy môže nová firma uplatňovať OSS, ak prvý tovar zákazníkovi do ČR dodala 28. júla 2021 a žiadosť o registráciu do OSS podala 9. augusta 2021?§ 68bMôže sa OSS uplatňovať už od 3. 8. 2021, ak osoba v žiadosti uviedla, že ešte nič nedodala, a rozhodnutie znie od 1. októbra 2021?§ 68bKam v priznaní k DPH OSS uvedie e-shop so sídlom v Košiciach online hry a počítače zo skladu v SR a dokedy priznanie podá a daň zaplatí?§ 68bAko vykáže slovenská firma s prevádzkarňou v ČR elektronické služby v priznaní k DPH OSS a kam patria služby českej prevádzkarne slovenským zákazníkom?§ 68b, § 16, § 78Ako rozdelí e-shop, ktorý uplatňuje OSS od 15. 7. 2021, v priznaní za III. štvrťrok 2021 tovar zo skladu v SR a zo skladu v ČR?§ 68b, § 14, § 78Aké priznania k DPH OSS podá v SR firma z tretieho štátu, ktorá 25. 6. 2022 presunula prevádzkareň zo SR do ČR a za I. štvrťrok 2022 priznanie nepodala?§ 68bKedy a ako dostane osoba registrovaná v OSS výzvu, keď nepodala priznanie za II. štvrťrok 2022?§ 68b, § 68Ako opraví slovenská firma vo februári 2022 nižšiu DPH, ktorú priznala za III. štvrťrok 2020 v priznaní k DPH MOSS?§ 68bAko opraví firma v marci 2022 nižšiu DPH pre Poľsko priznanú v priznaní k DPH OSS za III. štvrťrok 2021?§ 68b, § 68caAko opraví firma chybu, keď DPH 500 € za Maďarsko omylom priznala za ČR v priznaní k DPH OSS za III. štvrťrok 2021?§ 68bKde a dokedy podá česká firma chýbajúce priznanie k DPH MOSS za IV. štvrťrok 2018 za elektronické služby slovenským zákazníkom, ak to zistila 1. marca 2022?§ 68caAko poľská firma v OSS dopriznáva v decembri 2024 predaj slovenským zákazníkom za september 2021, ktorý vynechala v priznaní za III. štvrťrok 2021?§ 68caKde opraví česká firma, ktorá k 1. aprílu 2022 ukončila OSS a podala konečné priznanie, nižšiu DPH pre SR za III. štvrťrok 2021?§ 68caOd kedy platí zrušenie OSS, ak osoba 8. 9. 2021 oznámila, že už nedodáva, a rozhodnutie dostala 20. 9. 2021, a čo ešte musí podať?§ 68bVylúči daňový úrad z OSS firmu, ktorá ani po výzvach nepodala priznania za IV. štvrťrok 2021 a I. a II. štvrťrok 2022, a odkedy?§ 68bMôže daňový úrad vylúčiť z OSS firmu, ktorá nepodala priznania za IV. štvrťrok 2021 a I. štvrťrok 2022, ale za II. štvrťrok 2022 už priznanie podala?§ 68bVylúči sa z OSS firma, ktorá za I. a III. štvrťrok 2022 priznanie nepodala a za II. štvrťrok ho podala až 15. deň po výzve?§ 68bVylúči správca dane z OSS firmu, ktorá tri štvrťroky po sebe ani po výzve nezaplatila daň 2 000 €, 5 000 € a 125 €?§ 68bČo musí urobiť ukrajinská firma, ktorá 21. novembra 2021 presunula svoju jedinú prevádzkareň v EÚ zo SR do Maďarska, aby mohla pokračovať v OSS?§ 68bMôže firma so sídlom v Grónsku a prevádzkarňami v troch štátoch EÚ, ktorá si v septembri 2021 zvolila Nemecko, zmeniť členský štát identifikácie v roku 2022?§ 68bČo znamená pre slovenskú firmu s elektronickými službami dobrovoľné ukončenie OSS k 1. októbra 2021, ktoré oznámila 16. septembra 2021?§ 16Môže podnikateľ zdaniť predaj tovaru na diaľku slovenskou DPH, ak tovar sám je pod 10 000 eur, ale spolu s elektronickými službami limit presiahne?§ 16a, § 14, § 16, § 68bMôže podnikateľ registrovaný do osobitnej úpravy pre Úniu kvôli službám na nehnuteľnosti naďalej zdaňovať predaj tovaru na diaľku slovenskou DPH?§ 16a, § 14, § 68