LEX
Zákony
Inteligentné zákony
Rešerše
Rešerše k novelám
Kvízy
Kvízy
Spravodajca
Finančný spravodajca
Metodika
Metodika FRSR
Ctrl K
Rešerše k novelám
Témy
tržba
tržba
Otázky z praxe k tejto téme
Musí exekútor evidovať v e-kase celú vymoženú sumu, ktorú prijal v hotovosti?
§ 2, § 196, § 3, § 8, § 61o
Musí advokát evidovať v e-kase doplatok faktúry, ktorý klient zaplatil prevodom na účet, keď preddavok prijal v hotovosti?
§ 2, § 3, § 8, § 24
Musí e-shop evidovať v e-kase platbu kartou, keď si kupujúci tovar objednaný cez internet vyzdvihne a zaplatí na predajnom mieste predajcu?
§ 3, § 2, § 8
Musí hotel evidovať v e-kase platbu kartou za ubytovanie, ak sa zákazníkovi pri internetovej rezervácii vinkulovala suma na účte?
§ 3, § 2, § 8
Treba evidovať v e-kase platbu stravovacími poukážkami za jedlo, ktoré podnikateľ pripravil a sám doviezol zákazníkovi do práce?
§ 2, § 3
Musí predajňa vydať pokladničný doklad, keď si zákazník vyzdvihne tovar z e-shopu, ktorý už zaplatil bankovým prevodom?
§ 2
Musí e-shop evidovať v e-kase platbu, ktorú od kupujúceho pri doručení tovaru prevzala prepravná spoločnosť?
§ 2
Musí živnostník, ktorý výrobky predáva odberateľovi na faktúru a na jarmokoch za hotovosť, evidovať v e-kase aj platby faktúr prevodom na účet?
§ 2, § 3
Musí organizátor podujatia evidovať v e-kase predaj a dobitie dobíjacej platobnej karty a kto eviduje platby ňou za občerstvenie?
§ 2, § 3, § 1, § 8