Podlieha dani z príjmov predaj obchodného podielu v s.r.o., ktorý fyzická osoba nadobudla pred 1. 1. 2004?Podlieha dani z príjmov predaj obchodného podielu v s.r.o., ktorý fyzická osoba nadobudla pred 1. 1. 2004?
Aké oslobodenie sa uplatní pri predaji obchodného podielu nadobudnutého v rokoch 2004 až 2010?Aké oslobodenie sa uplatní pri predaji obchodného podielu nadobudnutého v rokoch 2004 až 2010?
Môže si daňovník uplatniť oslobodenie 500 eur na predaj obchodného podielu, ak už uplatnil 500 eur na príjmy z prenájmu?Môže si daňovník uplatniť oslobodenie 500 eur na predaj obchodného podielu, ak už uplatnil 500 eur na príjmy z prenájmu?
Ako môžu manželia zdaniť príjem z predaja obchodného podielu patriaceho do bezpodielového spoluvlastníctva manželov (BSM)?Ako môžu manželia zdaniť príjem z predaja obchodného podielu patriaceho do bezpodielového spoluvlastníctva manželov (BSM)?
Ako sa uplatní oslobodenie 500 eur pri predaji účasti na komanditnej spoločnosti?Ako sa uplatní oslobodenie 500 eur pri predaji účasti na komanditnej spoločnosti?
Aký daňový výdavok si môže uplatniť zamestnanec pri predaji obchodného podielu získaného od zamestnávateľa bezodplatne?Aký daňový výdavok si môže uplatniť zamestnanec pri predaji obchodného podielu získaného od zamestnávateľa bezodplatne?
Môže obchodník uplatniť osobitnú úpravu zdaňovania prirážky podľa § 66 zákona o DPH pri predaji úplne nových nerozbalených telefónov vykúpených od občanov?Môže obchodník uplatniť osobitnú úpravu zdaňovania prirážky podľa § 66 zákona o DPH pri predaji úplne nových nerozbalených telefónov vykúpených od občanov?
Môže predajca áut uplatniť osobitnú úpravu podľa § 66 zákona o DPH pri predaji ojazdeného vozidla kúpeného od banky oslobodeného podľa § 42 zákona o DPH?Môže predajca áut uplatniť osobitnú úpravu podľa § 66 zákona o DPH pri predaji ojazdeného vozidla kúpeného od banky oslobodeného podľa § 42 zákona o DPH?
Aký režim môže uplatniť tuzemský obchodník pri predaji použitého tovaru nadobudnutého od obchodníka z iného ČŠ v režime prirážky?Aký režim môže uplatniť tuzemský obchodník pri predaji použitého tovaru nadobudnutého od obchodníka z iného ČŠ v režime prirážky?
Ako postupuje obchodník pri uplatnení osobitnej úpravy pri dovoze starožitností a zberateľských predmetov z tretieho štátu?Ako postupuje obchodník pri uplatnení osobitnej úpravy pri dovoze starožitností a zberateľských predmetov z tretieho štátu?
Koľko DPH odvedie obchodník pri predaji starožitného nábytku kúpeného od súkromnej osoby za 4 000 € a predaného za 6 000 € v režime prirážky?Koľko DPH odvedie obchodník pri predaji starožitného nábytku kúpeného od súkromnej osoby za 4 000 € a predaného za 6 000 € v režime prirážky?
Kedy vzniká daňová povinnosť pri predaji tovaru v režime prirážky, ak kupujúci platí kúpnu cenu v splátkach?Kedy vzniká daňová povinnosť pri predaji tovaru v režime prirážky, ak kupujúci platí kúpnu cenu v splátkach?
Má kupujúci platiteľ nárok na odpočítanie dane, ak tovar kúpil od obchodníka uplatňujúceho osobitnú úpravu podľa § 66?Má kupujúci platiteľ nárok na odpočítanie dane, ak tovar kúpil od obchodníka uplatňujúceho osobitnú úpravu podľa § 66?
Má obchodník uplatňujúci osobitnú úpravu nárok na odpočítanie DPH z nákladov na opravu a lakovanie vykúpeného použitého tovaru?Má obchodník uplatňujúci osobitnú úpravu nárok na odpočítanie DPH z nákladov na opravu a lakovanie vykúpeného použitého tovaru?
Musia investície pre odpočet na investície smerovať súčasne do výrobného aj logistického systému?Musia investície pre odpočet na investície smerovať súčasne do výrobného aj logistického systému?
Je investíciou s vyššou pridanou hodnotou majetok z prílohy č. 3 bez nového softvéru, ak softvér je súčasťou majetku zaradeného už v roku 2021?Je investíciou s vyššou pridanou hodnotou majetok z prílohy č. 3 bez nového softvéru, ak softvér je súčasťou majetku zaradeného už v roku 2021?
Ako sa odpisuje viac technických zhodnotení majetku z prílohy č. 3 zaradeného pred rokom 2022, ak boli v roku 2022 zaradené v rôznych mesiacoch?Ako sa odpisuje viac technických zhodnotení majetku z prílohy č. 3 zaradeného pred rokom 2022, ak boli v roku 2022 zaradené v rôznych mesiacoch?
Ako sa zohľadní technické zhodnotenie vykonané v tom istom roku, v ktorom bol majetok z prílohy č. 3 zaradený do užívania?Ako sa zohľadní technické zhodnotenie vykonané v tom istom roku, v ktorom bol majetok z prílohy č. 3 zaradený do užívania?
Posudzuje sa limit 1 700 eur pri technickom zhodnotení ako inom majetku pri každom zhodnotení zvlášť, alebo spolu za rok?Posudzuje sa limit 1 700 eur pri technickom zhodnotení ako inom majetku pri každom zhodnotení zvlášť, alebo spolu za rok?
Je technické zhodnotenie softvéru zaradeného do užívania pred rokom 2022 investíciou na odpočet podľa § 30e?Je technické zhodnotenie softvéru zaradeného do užívania pred rokom 2022 investíciou na odpočet podľa § 30e?
Môže do odpočtu na investície vstúpiť počítač a softvér používaný v administratíve výrobného podniku?Môže do odpočtu na investície vstúpiť počítač a softvér používaný v administratíve výrobného podniku?
Ako sa vypočíta priemerná hodnota investícií, ak daňovník v jednom z troch rokov nezaradil žiadny majetok?Ako sa vypočíta priemerná hodnota investícií, ak daňovník v jednom z troch rokov nezaradil žiadny majetok?
Zahŕňa sa do priemernej hodnoty investícií akýkoľvek majetok z prílohy č. 3, alebo len investície s vyššou pridanou hodnotou?Zahŕňa sa do priemernej hodnoty investícií akýkoľvek majetok z prílohy č. 3, alebo len investície s vyššou pridanou hodnotou?
Zahŕňa sa do priemernej hodnoty investícií všetok softvér zaradený v rokoch 2019 – 2021?Zahŕňa sa do priemernej hodnoty investícií všetok softvér zaradený v rokoch 2019 – 2021?
Možno uplatniť odpočet na investície na majetok, ktorého obstarávanie sa začalo pred 01.01.2022, ale do užívania sa zaradil až potom?Možno uplatniť odpočet na investície na majetok, ktorého obstarávanie sa začalo pred 01.01.2022, ale do užívania sa zaradil až potom?
V akej výške si daňovník s plánom preinvestovať 1 216 000 eur (800 %) uplatní odpočet na investície v rokoch 2022 – 2025?V akej výške si daňovník s plánom preinvestovať 1 216 000 eur (800 %) uplatní odpočet na investície v rokoch 2022 – 2025?
Je platný investičný plán s nulovými investíciami v rokoch 2022 – 2024 a 5 mil. eur v roku 2025 a kedy sa predkladá správcovi dane?Je platný investičný plán s nulovými investíciami v rokoch 2022 – 2024 a 5 mil. eur v roku 2025 a kedy sa predkladá správcovi dane?
Stráca daňovník nárok na odpočet na investície, ak musel pre poruchu majetku povinne prerušiť jeho odpisovanie?Stráca daňovník nárok na odpočet na investície, ak musel pre poruchu majetku povinne prerušiť jeho odpisovanie?
Môže uplatniť odpočet na investície daňovník, ktorý získal povolenie na podnikanie v máji 2021?Môže uplatniť odpočet na investície daňovník, ktorý získal povolenie na podnikanie v máji 2021?
Môže daňovník uplatniť odpočet na investície, ak na jeden hmotný majetok z investície dostal dotáciu 50 % obstarávacej ceny?Môže daňovník uplatniť odpočet na investície, ak na jeden hmotný majetok z investície dostal dotáciu 50 % obstarávacej ceny?