Vzťahuje sa 50 % paušálne obmedzenie odpočítania DPH od roku 2026 aj na nákladné motorové vozidlá (kategória N) používané na podnikanie aj súkromné účely?Vzťahuje sa 50 % paušálne obmedzenie odpočítania DPH od roku 2026 aj na nákladné motorové vozidlá (kategória N) používané na podnikanie aj súkromné účely?
Vzťahuje sa 50 % paušálne obmedzenie odpočítania DPH aj na terénne osobné vozidlá s označením kategórie M1G?Vzťahuje sa 50 % paušálne obmedzenie odpočítania DPH aj na terénne osobné vozidlá s označením kategórie M1G?
Môže zdaniteľná osoba so sídlom mimo EÚ (napr. vo Švajčiarsku) uplatňovať osobitnú úpravu pre malé podniky, ak má prevádzkareň v členskom štáte EÚ?Môže zdaniteľná osoba so sídlom mimo EÚ (napr. vo Švajčiarsku) uplatňovať osobitnú úpravu pre malé podniky, ak má prevádzkareň v členskom štáte EÚ?
Aké údaje o obrate musí uviesť tuzemský malý podnik v oznámení pri vstupe do osobitnej úpravy v iných členských štátoch?Aké údaje o obrate musí uviesť tuzemský malý podnik v oznámení pri vstupe do osobitnej úpravy v iných členských štátoch?
Za aké obdobie vykazuje dodávky malý podnik v prvom štvrťročnom výkaze, ak podal oznámenie pred začiatkom daného štvrťroka?Za aké obdobie vykazuje dodávky malý podnik v prvom štvrťročnom výkaze, ak podal oznámenie pred začiatkom daného štvrťroka?
Aký režim môže uplatniť tuzemský obchodník pri predaji použitého tovaru nadobudnutého od obchodníka z iného ČŠ v režime prirážky?Aký režim môže uplatniť tuzemský obchodník pri predaji použitého tovaru nadobudnutého od obchodníka z iného ČŠ v režime prirážky?
Má kupujúci platiteľ nárok na odpočítanie dane, ak tovar kúpil od obchodníka uplatňujúceho osobitnú úpravu podľa § 66?Má kupujúci platiteľ nárok na odpočítanie dane, ak tovar kúpil od obchodníka uplatňujúceho osobitnú úpravu podľa § 66?
Kde je miesto dodania elektriny, ktorú slovenský obchodník s elektrinou kúpi od českého podnikateľa?Kde je miesto dodania elektriny, ktorú slovenský obchodník s elektrinou kúpi od českého podnikateľa?
Kde je miesto dodania tepla, ktoré slovenský obchodník kúpi na ďalší predaj prostredníctvom svojej prevádzkarne v Českej republike?Kde je miesto dodania tepla, ktoré slovenský obchodník kúpi na ďalší predaj prostredníctvom svojej prevádzkarne v Českej republike?
Kde je miesto dodania elektriny od poľského podnikateľa, ktorú slovenský platiteľ spotrebuje vo svojom výrobnom podniku?Kde je miesto dodania elektriny od poľského podnikateľa, ktorú slovenský platiteľ spotrebuje vo svojom výrobnom podniku?
Kto platí DPH z elektriny, ktorú slovenskému platiteľovi dodá český podnikateľ bez sídla a prevádzkarne na Slovensku, a kedy vzniká daňová povinnosť?Kto platí DPH z elektriny, ktorú slovenskému platiteľovi dodá český podnikateľ bez sídla a prevádzkarne na Slovensku, a kedy vzniká daňová povinnosť?
Prenáša sa DPH na slovenského odberateľa elektriny, ak český dodávateľ má na Slovensku prevádzkareň, ktorá sa na dodaní zúčastňuje?Prenáša sa DPH na slovenského odberateľa elektriny, ak český dodávateľ má na Slovensku prevádzkareň, ktorá sa na dodaní zúčastňuje?
Kto platí DPH z tepla od českého dodávateľa registrovaného na Slovensku, ktorého slovenská prevádzkareň sa na dodaní nezúčastňuje?Kto platí DPH z tepla od českého dodávateľa registrovaného na Slovensku, ktorého slovenská prevádzkareň sa na dodaní nezúčastňuje?
Musí sa zahraničný dodávateľ elektriny registrovať pre DPH na Slovensku, ak elektrinu dodáva podnikateľovi, ktorý nie je platiteľom ani osobou registrovanou podľa § 7 alebo § 7a?Musí sa zahraničný dodávateľ elektriny registrovať pre DPH na Slovensku, ak elektrinu dodáva podnikateľovi, ktorý nie je platiteľom ani osobou registrovanou podľa § 7 alebo § 7a?
Kto platí DPH, keď slovenský platiteľ dodáva elektrinu cez svoju českú prevádzkareň slovenskému platiteľovi, ktorý ju spotrebuje na Slovensku?Kto platí DPH, keď slovenský platiteľ dodáva elektrinu cez svoju českú prevádzkareň slovenskému platiteľovi, ktorý ju spotrebuje na Slovensku?
Fakturuje slovenský platiteľ DPH pri dodaní elektriny českému obchodníkovi, ktorý ju kupuje na ďalší predaj?Fakturuje slovenský platiteľ DPH pri dodaní elektriny českému obchodníkovi, ktorý ju kupuje na ďalší predaj?
Fakturuje slovenský platiteľ DPH pri dodaní elektriny českej firme, ktorá ju spotrebuje vo svojom výrobnom podniku v Českej republike?Fakturuje slovenský platiteľ DPH pri dodaní elektriny českej firme, ktorá ju spotrebuje vo svojom výrobnom podniku v Českej republike?
Podľa predpisov ktorého štátu sa zdaní elektrina, ktorú slovenský platiteľ cez nemeckú prevádzkareň dodá maďarskej firme na spotrebu v jej podniku v Nemecku?Podľa predpisov ktorého štátu sa zdaní elektrina, ktorú slovenský platiteľ cez nemeckú prevádzkareň dodá maďarskej firme na spotrebu v jej podniku v Nemecku?
Čo musí urobiť slovenský platiteľ, ktorý dodáva elektrinu poľskej firme bez IČ DPH na spotrebu v jej výrobnom podniku v Poľsku?Čo musí urobiť slovenský platiteľ, ktorý dodáva elektrinu poľskej firme bez IČ DPH na spotrebu v jej výrobnom podniku v Poľsku?
Uplatní slovenský dodávateľ DPH pri dodaní elektriny českému obchodníkovi, ktorý ju objednal cez svoju prevádzkareň na Slovensku a nie je tu identifikovaný pre daň?Uplatní slovenský dodávateľ DPH pri dodaní elektriny českému obchodníkovi, ktorý ju objednal cez svoju prevádzkareň na Slovensku a nie je tu identifikovaný pre daň?
Je predmetom slovenskej DPH dodanie tepla z tuzemska poľskej firme, ktorá ho spotrebuje vo svojom podniku na Ukrajine?Je predmetom slovenskej DPH dodanie tepla z tuzemska poľskej firme, ktorá ho spotrebuje vo svojom podniku na Ukrajine?
Ako sa zdaní plyn, ktorý slovenský platiteľ dováža plynovodom z Ukrajiny od dodávateľa bez sídla a prevádzkarne na Slovensku?Ako sa zdaní plyn, ktorý slovenský platiteľ dováža plynovodom z Ukrajiny od dodávateľa bez sídla a prevádzkarne na Slovensku?
Fakturuje slovenský obchodník s elektrinou DPH za zabezpečenie prístupu k cezhraničným profilom a prepravu elektriny pre českého podnikateľa?Fakturuje slovenský obchodník s elektrinou DPH za zabezpečenie prístupu k cezhraničným profilom a prepravu elektriny pre českého podnikateľa?
Musí odberateľ vrátiť odpočítanú DPH, ak faktúru so splatnosťou 1. októbra 2022 vôbec nezaplatil, a v ktorom mesiaci?Musí odberateľ vrátiť odpočítanú DPH, ak faktúru so splatnosťou 1. októbra 2022 vôbec nezaplatil, a v ktorom mesiaci?
Musí platiteľ, ktorý nadobudol tovar z Česka a českému dodávateľovi nezaplatil, vrátiť odpočítanú DPH po 100 dňoch od splatnosti?Musí platiteľ, ktorý nadobudol tovar z Česka a českému dodávateľovi nezaplatil, vrátiť odpočítanú DPH po 100 dňoch od splatnosti?
Musí odberateľ opraviť odpočítanú DPH z nezaplatenej faktúry, ak 100 dní od splatnosti uplynulo ešte v decembri 2022?Musí odberateľ opraviť odpočítanú DPH z nezaplatenej faktúry, ak 100 dní od splatnosti uplynulo ešte v decembri 2022?
O koľko opraví odberateľ odpočítanú DPH, keď polovicu ceny zaplatil v decembri 2022 alebo až v januári 2023 po uplynutí 100 dní od splatnosti?O koľko opraví odberateľ odpočítanú DPH, keď polovicu ceny zaplatil v decembri 2022 alebo až v januári 2023 po uplynutí 100 dní od splatnosti?
Ako opraví odberateľ odpočítanú DPH, keď faktúru za 120 000 eur zaplatil dvoma čiastkovými platbami a 30 000 eur zostalo nezaplatených?Ako opraví odberateľ odpočítanú DPH, keď faktúru za 120 000 eur zaplatil dvoma čiastkovými platbami a 30 000 eur zostalo nezaplatených?
Opravuje odpočítanú DPH príjemca služby od maďarskej firmy, ktorý z nej daň sám platí, ak za službu nezaplatí?Opravuje odpočítanú DPH príjemca služby od maďarskej firmy, ktorý z nej daň sám platí, ak za službu nezaplatí?
Ako postupuje platiteľ, ktorý si DPH z čiastočne nezaplatenej služby odpočíta až po uplynutí 100 dní od splatnosti?Ako postupuje platiteľ, ktorý si DPH z čiastočne nezaplatenej služby odpočíta až po uplynutí 100 dní od splatnosti?