Fakturuje slovenský obchodník s elektrinou DPH za zabezpečenie prístupu k cezhraničným profilom a prepravu elektriny pre českého podnikateľa?Fakturuje slovenský obchodník s elektrinou DPH za zabezpečenie prístupu k cezhraničným profilom a prepravu elektriny pre českého podnikateľa?
Je dodanie tovaru českému podnikateľovi, ktorý v objednávke uviedol české IČ DPH, oslobodené od DPH a kedy vzniká daňová povinnosť?Je dodanie tovaru českému podnikateľovi, ktorý v objednávke uviedol české IČ DPH, oslobodené od DPH a kedy vzniká daňová povinnosť?
Môže pivovar oslobodiť od DPH dodávku piva poľskému oprávnenému príjemcovi, ktorý nie je identifikovaný pre DPH, a patrí do súhrnného výkazu?Môže pivovar oslobodiť od DPH dodávku piva poľskému oprávnenému príjemcovi, ktorý nie je identifikovaný pre DPH, a patrí do súhrnného výkazu?
Je premiestnenie vlastného tovaru do skladu v Maďarsku oslobodené od DPH, keď je platiteľ v Maďarsku identifikovaný pre DPH?Je premiestnenie vlastného tovaru do skladu v Maďarsku oslobodené od DPH, keď je platiteľ v Maďarsku identifikovaný pre DPH?
Za ktorý mesiac uvedie slovenský platiteľ v súhrnnom výkaze právnu službu pre českého podnikateľa, ak ju dodal v októbri a vyfakturoval v novembri?Za ktorý mesiac uvedie slovenský platiteľ v súhrnnom výkaze právnu službu pre českého podnikateľa, ak ju dodal v októbri a vyfakturoval v novembri?
Ako vykáže slovenský platiteľ nájom hnuteľnej veci českému podnikateľovi, ak nájomca platí za dve obdobia po 16 mesiacov?Ako vykáže slovenský platiteľ nájom hnuteľnej veci českému podnikateľovi, ak nájomca platí za dve obdobia po 16 mesiacov?
Platí aj pri sprístupnení siete maďarskému podnikateľovi, že telekomunikačná služba je dodaná dňom faktúry?Platí aj pri sprístupnení siete maďarskému podnikateľovi, že telekomunikačná služba je dodaná dňom faktúry?
Platí aj pri obstaraní prepravy pre bulharského podnikateľa, že služba je dodaná dňom faktúry zasielateľa?Platí aj pri obstaraní prepravy pre bulharského podnikateľa, že služba je dodaná dňom faktúry zasielateľa?
Je dňom vzniku daňovej povinnosti deň faktúry, ak platiteľ vyfakturuje tovar dodaný do Rakúska ešte v mesiaci dodania?Je dňom vzniku daňovej povinnosti deň faktúry, ak platiteľ vyfakturuje tovar dodaný do Rakúska ešte v mesiaci dodania?
Je oslobodené od DPH premiestnenie vlastného tovaru do skladu v Maďarsku, kde som identifikovaný pre DPH?Je oslobodené od DPH premiestnenie vlastného tovaru do skladu v Maďarsku, kde som identifikovaný pre DPH?
Kupujem tovar od českej firmy a sám ho vezem z Česka svojmu odberateľovi do Rakúska, ktorý je registrovaný pre DPH v Rakúsku. Ku ktorej dodávke sa priradí preprava, keď použijem slovenské IČ DPH, a musím sa registrovať v Rakúsku?Kupujem tovar od českej firmy a sám ho vezem z Česka svojmu odberateľovi do Rakúska, ktorý je registrovaný pre DPH v Rakúsku. Ku ktorej dodávke sa priradí preprava, keď použijem slovenské IČ DPH, a musím sa registrovať v Rakúsku?
Započítava sa hodnota dodaných cezhraničných služieb do obratového limitu 50 000 eur pre možnosť podávať súhrnný výkaz za kalendárny štvrťrok?Započítava sa hodnota dodaných cezhraničných služieb do obratového limitu 50 000 eur pre možnosť podávať súhrnný výkaz za kalendárny štvrťrok?
Ako vykáže platiteľ dane v štvrťročnom súhrnnom výkaze premiestnenie tovaru do vlastnej prevádzkarne a dodávku tovaru v rámci trojstranného obchodu?Ako vykáže platiteľ dane v štvrťročnom súhrnnom výkaze premiestnenie tovaru do vlastnej prevádzkarne a dodávku tovaru v rámci trojstranného obchodu?
Ako postupuje platiteľ dane, ak v priebehu kalendárneho štvrťroka hodnota dodaného tovaru do iných členských štátov presiahne 50 000 eur?Ako postupuje platiteľ dane, ak v priebehu kalendárneho štvrťroka hodnota dodaného tovaru do iných členských štátov presiahne 50 000 eur?
Za aké obdobie podáva súhrnný výkaz zdaniteľná osoba registrovaná pre daň podľa § 7 alebo § 7a, ktorá dodala službu s miestom dodania v inom členskom štáte?Za aké obdobie podáva súhrnný výkaz zdaniteľná osoba registrovaná pre daň podľa § 7 alebo § 7a, ktorá dodala službu s miestom dodania v inom členskom štáte?
Do ktorého obdobia súhrnného výkazu zahrnie platiteľ dane dodávku tovaru oslobodenú od dane do iného členského štátu, ak faktúru vyhotovil v mesiaci dodania tovaru?Do ktorého obdobia súhrnného výkazu zahrnie platiteľ dane dodávku tovaru oslobodenú od dane do iného členského štátu, ak faktúru vyhotovil v mesiaci dodania tovaru?
Ako vykazuje prvý odberateľ dodanie tovaru druhému odberateľovi v rámci trojstranného obchodu v mesačnom súhrnnom výkaze?Ako vykazuje prvý odberateľ dodanie tovaru druhému odberateľovi v rámci trojstranného obchodu v mesačnom súhrnnom výkaze?
Ako platiteľ dane v mesačnom súhrnnom výkaze rozlíši cezhraničné dodanie služby od dodávky tovaru v rámci trojstranného obchodu?Ako platiteľ dane v mesačnom súhrnnom výkaze rozlíši cezhraničné dodanie služby od dodávky tovaru v rámci trojstranného obchodu?
Môže osoba registrovaná pre daň podľa § 7 alebo § 7a podať štvrťročný súhrnný výkaz, ak popri službe uskutočnila aj trojstranný obchod s tovarom do 50 000 eur?Môže osoba registrovaná pre daň podľa § 7 alebo § 7a podať štvrťročný súhrnný výkaz, ak popri službe uskutočnila aj trojstranný obchod s tovarom do 50 000 eur?
Ako postupuje osoba registrovaná pre daň podľa § 7 alebo § 7a, ak v druhom mesiaci štvrťroka presiahne hodnota tovaru v trojstrannom obchode 50 000 eur?Ako postupuje osoba registrovaná pre daň podľa § 7 alebo § 7a, ak v druhom mesiaci štvrťroka presiahne hodnota tovaru v trojstrannom obchode 50 000 eur?
Môže platiteľ dane podať súhrnný výkaz za kalendárny štvrťrok, ak dodal tovar v hodnote do 50 000 eur a zároveň poskytol službu s miestom dodania v inom členskom štáte v hodnote 80 000 eur?Môže platiteľ dane podať súhrnný výkaz za kalendárny štvrťrok, ak dodal tovar v hodnote do 50 000 eur a zároveň poskytol službu s miestom dodania v inom členskom štáte v hodnote 80 000 eur?
Ako vykáže platiteľ dane v štvrťročnom súhrnnom výkaze premiestnenie tovaru do vlastnej prevádzkarne a dodávku tovaru v rámci trojstranného obchodu?Ako vykáže platiteľ dane v štvrťročnom súhrnnom výkaze premiestnenie tovaru do vlastnej prevádzkarne a dodávku tovaru v rámci trojstranného obchodu?
Ako postupuje platiteľ dane, ak v priebehu kalendárneho štvrťroka hodnota dodaného tovaru do iných členských štátov presiahne 50 000 eur?Ako postupuje platiteľ dane, ak v priebehu kalendárneho štvrťroka hodnota dodaného tovaru do iných členských štátov presiahne 50 000 eur?
Za aké obdobie podáva súhrnný výkaz zdaniteľná osoba registrovaná pre daň podľa § 7 alebo § 7a, ktorá dodala službu s miestom dodania v inom členskom štáte?Za aké obdobie podáva súhrnný výkaz zdaniteľná osoba registrovaná pre daň podľa § 7 alebo § 7a, ktorá dodala službu s miestom dodania v inom členskom štáte?
Do ktorého obdobia súhrnného výkazu zahrnie platiteľ dane dodávku tovaru oslobodenú od dane do iného členského štátu, ak faktúru vyhotovil v mesiaci dodania tovaru?Do ktorého obdobia súhrnného výkazu zahrnie platiteľ dane dodávku tovaru oslobodenú od dane do iného členského štátu, ak faktúru vyhotovil v mesiaci dodania tovaru?
Ako vykazuje prvý odberateľ dodanie tovaru druhému odberateľovi v rámci trojstranného obchodu v mesačnom súhrnnom výkaze?Ako vykazuje prvý odberateľ dodanie tovaru druhému odberateľovi v rámci trojstranného obchodu v mesačnom súhrnnom výkaze?
Ako platiteľ dane v mesačnom súhrnnom výkaze rozlíši cezhraničné dodanie služby od dodávky tovaru v rámci trojstranného obchodu?Ako platiteľ dane v mesačnom súhrnnom výkaze rozlíši cezhraničné dodanie služby od dodávky tovaru v rámci trojstranného obchodu?
Môže osoba registrovaná pre daň podľa § 7 alebo § 7a podať štvrťročný súhrnný výkaz, ak popri službe uskutočnila aj trojstranný obchod s tovarom do 50 000 eur?Môže osoba registrovaná pre daň podľa § 7 alebo § 7a podať štvrťročný súhrnný výkaz, ak popri službe uskutočnila aj trojstranný obchod s tovarom do 50 000 eur?
Ako postupuje osoba registrovaná pre daň podľa § 7 alebo § 7a, ak v druhom mesiaci štvrťroka presiahne hodnota tovaru v trojstrannom obchode 50 000 eur?Ako postupuje osoba registrovaná pre daň podľa § 7 alebo § 7a, ak v druhom mesiaci štvrťroka presiahne hodnota tovaru v trojstrannom obchode 50 000 eur?
Započítava sa hodnota dodaných cezhraničných služieb do obratového limitu 50 000 eur pre možnosť podávať súhrnný výkaz za kalendárny štvrťrok?Započítava sa hodnota dodaných cezhraničných služieb do obratového limitu 50 000 eur pre možnosť podávať súhrnný výkaz za kalendárny štvrťrok?